Loading

Especial 120 Aniversari

El 2017 va ser un any ple d’emocions, ple de sentiments i sobre tot ple d’activitat per a cel.lebrar el nostre 120 Aniversari !!!

Durant un any frenètic i cada un dels mesos del 2017 varen succeir “coses”
Volem fer un homenatge a aquest 2017 i a totes las activitats que es varen realitzar.

120 RAONS PER ESTIMAR EL RESTAURANT 4 GATS

EXPOSICIONS DE PINTURA I FOTOGRAFIA

No cal dir que 4 Gats, sempre, historicament ha estat lligat a la cultura.
Per aquest motiu era impossible gaudir d’un aniversari sense que l’art estigués present i així va ser.

12 Exposicions

Tant de pintura com de fotografia varen estar presents durant el 2017 al nostre menjador, una cada mes, al igual que Picasso en la seva primera, realitzada al 1.999 molts dels artistas varen exposar pre primera vegada.

L’HORA DEL CONTE SOLIDARI

Dins de las activitats d’aquests 120 anys, no podia faltar una de tipus solidari i que varem voler lligar amb els més petits de la casa, els nens.

A 4 gats, al 1897 quan es vare inaugurar eran molt típics els seus esmorzars de Xocolata amb Xurros, per aquest motiu varem voler recuperarlos i no tant sols això, donar-lis un valor afegit.
Amb aquesta intenció i pensant en aquelles famílies que busquen una opció lùdica per a fer plegats els diumenges al matí a la Ciutat, va neixar L’Hora del Conte Solidari, on un personatge popular del nostre país ens han anat explicant tot un seguit  de contes mentres petits i grans han gaudit de l’esmorzar típic de fa 120 anys.

A les hores varem pensar en que segurament els benefícis d’aquesta activitat podria ajudar a alguna Entitat que es dediqués als nens i així es va decidir donar al 100% de la recaptació de cada diumenge que es va fer a la FUNDACIÓ COMTAL, que treballa amb nens amb risc d’exclossió social al mateix barri Gòtic.
No cal dir que l’experiècia va ser un èxit en tots els aspectes i els populars es varen oferir donant el millor d’ells mateixos .
Cada mes va haver una matinal de diumenge, menys la del mes d’agost i varen desfilar populars de molts ambits i molt diferents.

PRESENTACIÓ DEL CONTE: LA PETITA HISTÒRIA DE 4 GATS

Una de las il.lussions que teniem era poder algún día fer i explicar l’història del restaurant, l’història de Els 4 Gats.
Com és evident aquesta missió no la podia fer qualsevol i per aquesta motiu varem contactar amb dos cracks, la Begoña García Carteron i la millor, la pilarín Vallés perquè, una, enscribint i l’altre dibuixat, naixés, La Petit História de 4 gats, un conte on s’explica la autèntica vida de casa nostre des de aquell màgic 12 de Juny de 1.897 fins ara.

Per aquesta presentació varem escollir el diumenge 14 de Gener de 2018 i varem fer una especial, Hora del Conte Solidari, on mentre l’escriptora va llegir, la ninotaire anava dibuixant allà mateix tots i cada un dels personatges de l’Història. Els nens i els pares varen escoltar amb atenció cada i una de las paraules que la mateixa escriptora del llibre anava explicant i ja els rostres es varen transformar en un rictus de sorspresa quan la Pilarín va mostrar el que habia dibuixat en aquell “curt” espai de temps.

La matinal vare finalitzar amb la signatura de llibres a tothom que ho vare demanar amb dibuix personalitzat de la Pilarín per cada nen, nena papa o mama que li va demanar.

Sopar Tandem amb Carles Gaig, Estrella Michelin

Carles Gaig referente gastronómico e histórico de Barcelona

CONCURS DE SKETCHING

A punt de finalitzar el 2017 l’any del nostre 120 aniversari varem decidir un cop més fer una clucada d’ull a l’art.
Aquest cop vam pensar que dins el paissatge de 4 gats era i és freqüent veure gent que mentre prenen quelcom, treuen el seu cuadern de dibuix i pinten, reflecteixen el que veuen al seu voltant i ho plasmen amb uns dibuixos espectacularment bonics, això te un nom, “Sketching”.
Desprès de donar-li voltes i més voltes per trobar la formula de fer un petit homenatge a aquests artístes urbans, la varem trobar en forma del 1er Concurs d’Esketching 4 gats, si, heu llegit bé, primer. El que habia de estar un acte més de l’aniversari va tenir tant d’èxit que es vare tornar en una primera edició del que any darrera any s’anirà repetint.

SOPAR DE GALA

Va arribar el día, el 12 de juny del 2017, just la data en que que va fer 120 anys que vare alçar el telò el projecte d’en Pere Romeu, Els 4 Gats.
Com no, va ser un dia especial on pasar l’acte central del 120 Aniversari, el SOPAR DE GALA.
Els convidats varen ser d’àmbits molt diversos, política, art, mùsica, ciencia, cultura, espectacle, periodisme i gastronomia entre d’altres.

Durant tot el sopar varem gaudir de la presència de la reencarnació de Pere Romeu que va donar la benvinguda a la que va ser casa seva a tots els convidats i va explicar tots i cada un dels plats del menù especial de degustació creat especialment per la ocasió. El jazz i el blues varen omplir tota la nit la sala fins arribar al emotiu moment dels parlaments on el propietari i persona que va recuperar 4 Gats per la ciutat de Barcelona, el Sr. Josep Mª Ferré Catasús, visiblement emocionat vare agraïr la presència de tots els asistents i donar pas com no de l’entrada de la fantàstica tarta commemorativa.
Un final de festa en plena apoteòssi i en una nit màgica i que sens dubte s’espera repetir el 12 de juny del 2022 quian aquest mític local de la nostra ciutat compleixi 125 anys.

LLIURAMENT MEDALLA AL MERIT DE LA CIUTAT A L’ORDRE CÍVIC

A l’any 2017 varen succeir moltes i moltes coses però si hem de destacar una, sens dubte va ser el lliurament de la Medalla al Merit Cívic de la Ciutat en honor de la tasca realitzada durant els 120 anys de vida de 4 Gats en bé de Barcelona i que ens vare otorgar l’Ajuntament de la Ciutat.

L’acte va començar a les 18 hores al Saló de Cent de la “Casa Gran” que es vare omplir de gom a gom, familiars, treballadors, amics i clients no es varen voler perdre aquest important moment en la vida de 4 Gats i del Sr. Ferré.

Degut a la baixa maternal de l’Alcaldessa Colau, l’acte el va presidir el primer Tinent d’Alcalde Gerardo Pisarelo que va dedicar unes paraules elogiant l’obra de 4 Gats dins la gastronomia catalana. La Regidora del PSC responsable de comerç, Montserrat Ballarín va fer un discurs molt bonic i sentit del que 4 Gats ha representat dins l’història, la cultura i l’art de la ciutat de Barcelona. Un discurs ple de sensibilitat i emoció. Pro sens dubte el moment àlgid i la pell de gallina varen arribar quan el dissenyador gràfic David Navarro, bon amic de la família i veí del carrer Montsió, vare llegir la blesa, escrita per ell, recordant punt per punt el que realment és i significa Els 4 gats pel Gòtic i per la dignitat d’un barri que lluita entre el passat i el present volent buscar el seu futur, un futur que d’aqui 4 anys es veurà reflectit en el 125 Aniversari del nostre restaurant i on sereu benvinguts!!!.

III Edició Premis Ploma de Relats Curts.

En aquesta 3ª Edició del que ja comença a ser un clàssic dels concursos literàris i coincidint amb el 120 Aniversari del local varem per primer cop habilitar dues categoríes, una de joves (de 18 a 30 anys) i una sènior ( a partir de 30 anys).

A la categoria de més de 30 anys, va guanyar una escriptora, Elena Olivella amb el relat anomenat “ El Préstec” on explicar l’hstòria d’un personatge amb una curiosa professió, “Aburridor Professional”.

L’èxit de participació vare ser aclaparador amb 140 originals presentats per autors amateurs majors d’edat.

El lliurament dels premis, vare ser el 31 de maig amb la presència del guanyadors i finalistes.

A la categoria “Junior”, va ser “Sebastià, Ciudad Abierta” on el jovanissim escriptor Raül Sanchez va explicar la vida i records de Sebastià en el seu deambular per la ciutat de Barcelona.