4 Gats llança la segona edició del concurs de relats curts ‘Ploma 4 Gats’


Concurs

L’històric restaurant 4 Gats renova el seu compromís amb la cultura i l’art amb l’organització de la segona edició del concurs de relats curts ‘Ploma 4 Gats’. El certamen convoca a joves entre 18 i 30 anys enviar les seves propostes literàries de gènere i temàtica lliures escrites en castellà i català i d’entre 2.000 i 3.000 caràcters.

Aquest any se celebra la segona edició del concurs, que en la seva primera edició va rebre prop de 50 obres originals. La guanyadora de l’edició de 2015 va ser Catalina Mir, que va firmar un relat sobre la il·lusió que envaeix a una nena de vuit anys el dia de reis.

L’edició de 2016 comptarà amb un jurat format per, entre altres, Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; l’escriptora Mercedes Abad; Catalina Mir, guanyadora de la primera edició del concurs Ploma 4 Gats, i Sílvia i Òscar Ferré, gerents del Grup Ferré, propietaris del 4 Gats.

Tanmateix, el concurs d’enguany comptarà amb més premis que en l’anterior. El guanyador del certamen obtindrà un curs de 20 hores a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu barcelonès. El segon, un sopar per 4 persones al 4 Gats. Els altres premis inclouen un lot de vins i caves Ferré i Catasús i visites guiades al Museu del Modernisme, i Museu Picasso de Barcelona, i un lot de llibres.

La participació en la vida cultural barcelonina de 4 Gats ja ve de llarg. Aquest restaurant, que va pujar la persiana per primera vegada al 1897, va romandre obert només sis anys (fins 1903) però va ser temps suficient per convertir-se en un cau intel·lectual i bohemi durant aquella època. Acollia totes les disciplines artístiques: literatura, poesia, arquitectura, música i pintura. Algunes de les personalitats que van formar part d’aquest panorama van ser: Santiago Rusiñol, Pablo Picasso, Ramon Casas, Miguel Utrillo o Enric Granados.

Més informació a 4gats.com/concurs/#bases